Eduard de Kam
Fotografie
Mijn fotoos
Het NIDF
1000 foto's

Eduard de Kam, fotograaf GKf

Ik heb vanaf ongeveer 1975 gewerkt als fotograaf, maar de laatste jaren is de activiteit verschoven naar het uitzoeken van de mogelijkheden van de digitale fotografie. Camera’s testen, software uitleggen en schrijven over wat er zoals mogelijk is. Daarnaast organisaties en mensen helpen met problemen rondom het gebruik van digitale fotografie. Zo maken onder anderen World press Photo en de Zilveren Camera gebruik van mijn kennis.

Techniek is leuk, maar moet wel ergens toe dienen. In het geval van de fotografische techniek hopelijk tot interessante, nuttige, leuke of mooie foto’s. Hoewel ik wel vind dat de techniek er de laatste jaren een beetje bekaaid af lijkt te komen, en volgens mij is dat dan ook te zien aan een deel van de fotografie die tegenwoordig gemaakt wordt.

Mijn kennis is ondergebracht in het NIDF, Nederlands Instituut Digitale Fotografie dat in Haarlem gevestigd is en vanwaaruit ik ook een aantal workshops geef. Eén van de technieken die daar is bedacht en wordt uiutgelegd is het gebruik van een digitale camera om oude fotografische originelen, negatieven en dia’s, te reproduceren. Dat gaat minstens zo goed, en in elk geval veel sneller dan scannen.


links Digitales, Vingerhoedskruid, en een vaag pad naar de verte.

Voor vragen, per e-mail: post@edekam.nl
Tel: 06 14 25 03 38